Snus, meningen med livet

Posted by

Jag har flera gånger funderat på att sluta snusa och om det är värt det, men svaret har alltid varit samma och det är ett NEJ. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför man skulle utsätta sig för ett sånt självplågeri. Snus är ju något som verkligen gör livet hundra gånger bättre än vad det är utan.

När man har snusat ett tag blir det en skön rutin på morgonen och man har alltid nåt att se fram emot under dagens förlopp. Det är en skön kick som får en att både känna sig klarare och något piggare i huvudet än vad man annars gör. Lika självklart som det är för somliga att ta en kopp kaffe på morgonen är det för mig att ta en god prilla. Dessutom är det en trevlig smakupplevelse som många människor går miste om, om man nu väljer bort snuset, det vill säga.

Förutom att det är gott är det även socialt då jag många gånger lärt känna många sköna grabbar som bett om att få en prilla snus av mig på fester eller utgångar. I många fall har även snusen varit ett bra samtalsämne när man träffat nya bekantskaper, på samma vis som cigaretter är, bara att man inte dör eller skadar sin kropp och omgivningen. Helt enkelt bara ett bättre alternativ om man gillar tobak.

Jag ser faktiskt inga anledningar till varför man ska sluta snusa om det inte rör sig om att man inte har pengar. Men kan inte ens då se mig själv leva ett liv utan snus. Det har helt enkelt blivit en så stor del av mitt liv att det har blivit en del av mig. Känner jag mig stressad, arg eller orolig kan jag alltid lugna ned mig själv med en prilla eller två, vilket är en bra effekt i såna lägen.

Comments are closed.