Snus, livets gåva

Posted by

En av de största anledningarna till varför jag skapade denna blogg är för min kärlek för snusen. Jag fullkomligt älskar snus och tycker det är en av de bästa grejer som någonsin skapats. Inte särskilt konstigt när det kommer från vårt genialiska land Sverige!

Några av mina främsta favoriter när det kommer till snus är General, Göteborgs Rapé och Grov.

Till vardags brukar jag nöja mig med en dosa Grov om dagen. Snuset har verkligen en rik och mustig smak av tobak med kombinationen av bär, barr och läder som gör att den känns naturligt gött och samtidigt sitter bra under läppen. Enligt mig Då jag är Grovs prillor mer robusta gentemot andra snusvarianter.

Men när jag sticker ut med grabbarna brukar jag smäcka in den traditionella Göteborgs Rapén som en riktig Göteborgare. Den är lite mildare i smaken och det är gött när man dricker bira och man helst inte vill att tobakssmaken ska ta över ölen. Dessutom är det en klassiker bland grabbarna, vilket är skönt om man skulle glömma köpa en dosa, då man kan sno en prilla från dem istället.

Är jag sugen på att lyxa till det någon gång mitt i veckan eller under semestern brukar jag föredra att snusa General. Denna snusvariant är lite rolig för det finns flera olika sorter som passar beroende på vad man är ute efter. Det finns exempelvis några general dosor som är smaksatta med whisky och det är riktigt trevligt. Ett plus är även att de har snusvarianter som är extra starka om man känner för att koppla av ordentligt.

En annan variant jag testat på sedan en kort tid tillbaka är Granit. Vilket är en god och billigare snussort med lite rökig tobakssmak, helt klart värd pengarna när man har lite mindre cash någon månad eller om man bara är som jag, intresserad av att testa nya snussorter typ hela tiden.

Comments are closed.