Min kärlek för fotbollen och allsvenskan

Posted by

En av mina stora intressen är sport. Jag älskar att både delta och titta på sport, framförallt när det kommer till motocross, rally och hockey, men en av mina absoluta favoriter är självklart fotbollen.

När jag var yngre sysslade jag en hel del med fotboll. Jag tränade flera gånger i veckan och var faktiskt riktigt bra på det, men idag har jag tappat det mesta och om sanningen ska bli sagd så har jag inte spelat fotboll på snart 7 år. Helt sjukt faktiskt att det gått så lång tid men jag har insett att jag aldrig skulle fixa sporten på en seriös nivå. Dock följer jag aktivt med i de senaste matcherna och hejar självfallet på IFK, de riktiga Göteborgshjältarna inom den svenska fotbollen!

Även fast jag är göteborgare så är inte IFK det enda laget som jag verkligen hejar på i allsvenskan. Jag är ett stort fan av flera faktiskt, som AIK och Malmö FF. De är skickliga spelare som levererar varje match, vilket är skitkul att titta på, framförallt när man är insatt i fotbollen som jag är.

Jag och polarna brukar sticka iväg på en hel del fotbollsmatcher då alla hejar på samma lag, vilket gör att det blir en skön gemenskap där man peppar varandra inför spelet mer än om man hade gått ensam. Vilket i och för sig inte är något fel, då jag ibland sticker iväg på matcher själv om jag känner för det.

Det är något speciellt med att se fotbollsmatcher live. Man dras igång av omgivningen och känner att det blir mer på allvar när alla andra 100-tals personer står och hejar på samma lag. Det blir en helt annan atmosfär till skillnad från när man sitter hemma i tv-sofforna och tittar. Man helt enkelt både delar vinster och förluster tillsammans.

Comments are closed.